top of page
Пошук
  • Костюкова Катерина

Парк імені Бориса Мозолевського – данина пам’яті й пошани відомого земляка

Парк в місті Покров день у день оновлюється! Гарний та мальовничий куточок, це головне місце відпочинку покровчан! І відтепер парку офіційно надано статус та найменовано ім’ям відомого в усьому світові археолога і талановитого поета, почесного громадянина міста Покров – Бориса Мозолевського.

У МІСЬКОМУ ПАРКУ ВІДКРИТО ПАМ’ЯТНИЙ ЗНАК

Головне місце відпочинку покровчан продовжує свою історію з ім’ям Бориса Мозолевського. Цей історичний факт увічнено 21 червня у день, який ототожнюють з золотим символом України – величною Пектораллю. 48 років тому, у далекому 71-му, знахідку століття явив світові український Шліман, археолог від поезії – Борис Мозолевський.

У 2017-му офіційний статус парка закріплено пам’ятним знаком, з якого розпочинається новий відлік часу центрального місця відпочинку - з людиною, котра дарувала приховане у курганах минуле. За твердженням не лише покровчан, таке рішення – данина пам’яті й пошани Борису Мозолевському. Почесний громадянин міста, він був відданий Подніпровському краю, людям, що стали для нього друзями усього життя. Під час відкриття знаку лунали спогади про зустрічі з Борисом Миколайовичем і звичайно ж, про рік відкриття Пекторалі.

Її зображення прикрашає парк, якому сьогодні повернуто славу місця відпочинку. Масштабна реконструкція кардинально змінила простір, привнісши нові зони дозвілля, ігрові майданчики, але не позбавила історії, продовживши її. Комплексний благоустрій паркової зони, з появою зелених газонів, квітників, малих форм – триває. Він витриманий у єдиній концепції. Точкою відліку є пам’ятний знак з якого починається парк Мозолевського.

За думкою учасників круглого столу, присвяченого річниці відкриття Пекторалі, що відбувся цього ж дня у коворкінговому центрі, поезії видатного археолога, які лунали у парку, наповнили його новим змістом. Це ще одна безцінна спадщина визнаного світом науковця, яка чекає відкриття.

Цього аспекту, а ще життєвих збігів, таємниць відчуття курганів, торкалися історики, громадські діячі Нікополя й Покрова, хто особисто знав Бориса Мозолевського – видатну постать вітчизняної й світової археології і дивовижну людину, що продовжує жити серед заколиханих степовими вітрами курганів.


Прес-служба міського голови (Режим доступу: https://pkrv.dp.gov.ua/news/u-miskomu-parku-vidkruto-pamyatnuy-znak-1714)

Якщо у вас є гарні фото нашого парку, то поділіться ними у коментарі.
159 переглядів0 коментарів
bottom of page